USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Україна не стане членом ЄС, поки на її території перебувають російські війська

При цьому заступник голови Єврокомісії Франс Тіммерманс зазначив, що вступ України до Євросоюзу змінить характер спільноти
Україна - ЄС

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Однією з умов вступу України до Європейського Союзу є припинення війни та виведення російських військ з української території. Про це в інтерв'ю DW заявив заступник голови Єврокомісії Франс Тіммерманс.

"Ні, це неможливо. Але вся ідея в тому, щоб Україна вийшла з цього конфлікту переможницею, суверенною, незалежною, вільною і мала змогу сама зробити цей вибір. І я думаю, що Україна бореться за те, щоб це сталося. Європейський Союз має підтримати Україну у досягненні цієї мети", – відповів Тіммерманс на запитання, чи може Україна стати членом ЄС, якщо в цій країні будуть російські військові.

При цьому заступник голови Єврокомісії порівняв за ступенем важливості вступ України в Євросоюз з найбільшим разовим розширенням спільноти у 2004 році і запевнив, що ЄС повинен підтримувати Україну на шляху до вступу.

Що було раніше

23 червня 2022 року Єврорада надала Україні статус кандидата на членство в ЄС. В той же час Єврокомісія надала рекомендації щодо запровадження реформ, які Україна має втілити. Серед них – прискорення відбору суддів Конституційного суду, продовження реформи системи правосуддя, боротьба з корупцією, закон про деолігархізацію, закон про ЗМІ, прийняття та реалізація закону про нацменшини.

В грудні стало відомо, що Єврокомісія навесні 2023 року оцінить прогрес України у виконанні семи рекомендацій, необхідних для початку переговорів по членству України в Європейському Союзі.

Читайте також:
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів
Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів