USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

США одночасно протистоять Китаю та Російської Федерації

Байден тепер не ухиляється від того, щоб підняти величезні ставки у війні за західний спосіб життя
Джо Байден
Джерело: відкриті джерела

Штати зіткнулися з одночасною дипломатичною кризою та кризою національної безпеки зі своїм суперником наддержавою ХХ століття РФ та своїм головним противником ХХІ століття Китаєм, повідомляє CNN.

Путін розглядає війну в Україні як спробу відновити вплив на країну, колишню радянську республіку, підірвати її суверенітет та завадити її прагненню вступити до західних клубів – Європейського Союзу та НАТО.

Байден тепер не ухиляється від того, щоб підняти величезні ставки у війні за західний спосіб життя, який переважав під час холодної війни. Він направив американську зброю на мільярди доларів на війну Росії з Україною, яку він назвав "випробуванням для Америки, випробуванням для всього світу".

"Така оборона важлива для нас, тому що вона підтримує мир і не дозволяє потенційним агресорам загрожувати нашій безпеці та процвітанню", – сказав Байден у коментарях, які також могли бути націлені на націоналістично налаштованого китайського лідера Сі Цзіньпіна.

Щодо Китаю, його протистояння зі США все частіше пов'язане з цінностями, а також з тіньовою боротьбою між двома величезними збройними силами та двома країнами, які хочуть бути головними в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Коли Сполучені Штати говорять про забезпечення того, щоб Пекін дотримувався заснованої на правилах системи з точки зору торгівлі, економіки, територіальних претензій, свободи морського судноплавства та військових питань, лідери в КНР сприймають спробу обмежити те, що вважають законним підйомом своєї країни. 

Байден, який побудував більшу частину своєї зовнішньої політики на припущенні, що ключовим стратегічним питанням поточного століття буде виклик з боку Китаю, неодноразово наголошував на тому, що він хоче "конкуренції, а не конфлікту". Але він також непохитний у тому, що США кинуть виклик тому, що вважають устремліннями Пекіну.

Підлила масла у вогонь конфлікту США з Китаєм також ситуація з зондами Пекіну над США. Військові виявили китайський розвідувальний аеростат над Сполученими Штатами на висоті 18 км. Кілька днів він літав над Америкою, поки 4 лютого її не збив винищувач поблизу узбережжя Південної Кароліни.

Читайте також:
США модернізує літак США модернізує літак "Судного дня"
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну