USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Росія не піде в широкомасштабний наступ до 24 лютого, – розвідка

У Москви не вистачає високоточної зброї
окупанти наступ
Джерело: відкриті джерела

Росія не має ресурсів, щоб розпочати широкомасштабний наступ до річниці повномасштабного вторгнення 24 лютого. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк.

"У той час як поширюється інформація про запланований на 24 лютого широкомасштабний наступ Росії, українська військова розвідка повідомляє, що Росія вже розпочала повномасштабний наступ 24 лютого минулого року, який триває й сьогодні", – сказав Черняк.

Проте зазначається, що Росія планує найближчими тижнями активізувати свої зусилля на сході України. А зараз вона намагається знайти слабкі місця в нашій обороні.

"Однак, за нашою інформацією, російське командування не має достатніх ресурсів для широкомасштабних наступальних дій. Головною метою російських військ залишається досягнення хоча б якогось тактичного успіху на сході України", – додав представник розвідки.

Крім того, Черняк уточнив, що у Росії не вистачає високоточної зброї.

"Росія стикається з браком високоточної зброї, і, незважаючи на це, вона продовжить використовувати ракетний терор проти мирного населення в Україні. Росіяни вже використали понад 80% високоточних ракет. Вони намагаються відновити своє виробництво, але поки це їм не вдається", – підсумував представник воєнної розвідки України.

Нагадаємо, за даними радника глави Офісу президента Михайла Подоляка, масштабний наступ Росії вже розпочався. Сьогодні основні і активні бойові дії тривають у Луганській та Донецькій областях. Не виключено, що диктатор Володимир Путін може кинути на війну ще 200 чи 300 тисяч людей.

Читайте також:
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну