USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Підтверджено десятки фактів вилучення українських дітей з сімей біженців у Європі, – Лубінець

Відповідно до законодавства, офіційний в Україні опікун не є офіційним опікуном на території ЄС
діти депортація

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Офіс омбудсмена зафіксував кілька десятків випадків вилучення у європейських країнах українських дітей із сімей біженців. Про це повідомив уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець, передає "Укрінформ".

"Такі факти є, ми їх наразі зафіксували кілька десятків. У чому є проблема – у тому, що відповідно до європейського законодавства, офіційний в Україні опікун не є офіційним опікуном на території ЄС", – заявив він.

Лубінець наголосив, що деякі країни все ж розуміють, у якій ситуації перебувають українці та не піднімають це питання або просто допомагають українцям вижити. А є такі країни, які вдаються до таких цинічних вчинків.

"Скажу так: випадки, на наш погляд, порушення прав громадян України є. І я в першу чергу звертаюся до своїх партнерів-омбудсменів цих країн. Ми навіть окремо пропрацювали з однією країною юридичний документ, який дозволяє втручатися у цю ситуацію нашим спільним групам", – сказав він.

Зазначається, що в Офісі уповноваженого вже пропрацьовують питання, щоб допомогти цим дітям разом із батьками повернутися на територію України.

Читайте також:
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів
Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів
В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні