USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

На Луганщині фермер допомагав окупантам вивозити награбоване майно українців: Йому загрожує до 15 років за ґратами

За співпрацю з агресором місцевий житель отримав привілеї – вільно пересуватися на тимчасово окупованій території сходу України
СБУ викрили колаборанта
Джерело: СБУ

На Луганщині колишній працівник місцевого фермерського господарства після захоплення частини регіону підтримав російських загарбників і добровільно пішов на співпрацю з ними. Правоохоронці викрили колаборанта, тепер йому загрожує до 15 років ув’язнення.

В Службі безпеки встановили, що місцевий фермер запропонував рашистам використовувати його приватний будинок як казарму для проживання особового складу окупаційних угруповань. Таким чином там розмістили 14 загарбників, які там зробили ще і ворожий склад зброї та боєприпасів.

На цьому колаборант не спинився і для "розквартирування" інших російських окупантів зливав адреси місцевих жителів, які виїхали на підконтрольну українській владі територію.

"Встановлено, що на початку березня минулого року рашисти обстріляли одне із селищ району, а потім вигнали людей з домівок. Після цього окупанти заходили в покинуті оселі та викрадали майно громадян. Награбовані речі передавали колаборанту, який доправляв їх до захопленого Луганська для продажу або передачі родичам бойовиків, які там проживали. А звідти привозив рашистам горілку та цигарки", – додали у відомстві.

Крім того, зловмисник на власному автомобілі перевозив російських командирів і трактором допомагав витягувати з бруду їхні бронетранспортери.

За таку "співпрацю" з агресором місцевий житель отримав привілеї – перепустку, яка дозволяла вільно пересуватися на тимчасово окупованій території сходу України.

Однак зрадника викрили українські спецслужби. Йому повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України ("Надання військовим формуванням країни-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних сил України").

Зловмиснику загрожує покарання до 15 років ув’язнення.

А нещодавно працівники ДБР під час роботи на звільнених територіях Харківщини знайшли сховані російські документи, за якими вдалося ідентифікувати російських артилеристів, які обстрілювали Харків.

Читайте також:
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну
На фронті загинув український журналіст Андрій Топчій На фронті загинув український журналіст Андрій Топчій
Ворог атакував енергетичну інфраструктуру України у кількох областях: Є пошкодження обладнання. Оновлено Ворог атакував енергетичну інфраструктуру України у кількох областях: Є пошкодження обладнання. Оновлено