USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

МОН закликав заклади освіти перейти на дистанційне навчання 22–24 лютого

Станом на сьогодні внаслідок агресії РФ пошкоджено 3128 закладів освіти, з яких 441 – вщент зруйновано
школа війна

Зруйнована українська школа

Джерело: відкриті джерела

Сьогодні, 21 лютого, міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет звернувся до начальників Київської міської військової адміністрації та ОВА, керівників закладів освіти з рекомендацією здійснювати освітній процес в закладах освіти з 22-го до 24 лютого 2023 року в дистанційному форматі. Про це повідомляє пресслужба МОН.

Рішення ухвалено з метою убезпечення життя і здоров'я всіх учасників освітнього процесу, як превентивний захід перед річницею початку повномасштабної війни Росії проти України. 

"Наближається дата, яка принесла страшне горе на українську землю. День, який поділив наше життя на "до" і "після". 24 лютого 2022 року розпочалося жорстоке повномасштабне військове вторгнення РФ. Відтоді щодня гинуть наші захисники, цивільне населення, ворог цілить по житлових будинках, школах, лікарнях, музеях. російські військові та їхні найманці нехтують нормами міжнародного гуманітарного права, для них не існує заборон щодо застосування зброї", – йдеться в повідомленні.

Новини за темою: Що задумав Путін до річниці вторгнення в Україну?

Станом на сьогодні внаслідок агресії РФ пошкоджено 3128 закладів освіти, з яких 441 – вщент зруйновано. Від рук окупантів загинула 461 дитина, 926 – отримали поранення.

Міністр закликав вірити в ЗСУ, берегти один одного і разом наближати перемогу.

Річниця вторгнення РФ

Секретар РНБО Олексій Данілов раніше заявляв, що в Москві вже "готуються до певних подій", а 24 лютого може стати одним із тих днів, коли у Кремлі захочуть "відзвітувати перед своїм суспільством про досягнення будь-яких успіхів".

У Білому домі також планують певні заходи до річниці початку так званої "спеціальної операції" Росії в Україні.

Читайте також:
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну