USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Гауляйтер Запоріжжя Балицький постане перед судом

Після повномасштабного вторгнення екснардеп пішов на співпрацю з ворогом, а потім очолив псевдоадміністрацію Запорізької області
Гауляйтер Запоріжжя Євген Балицький
Джерело: Facebook

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо екснардепа, а тепер головного гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну екснардеп за власною ініціативою почав співпрацювати з ворогом. У підсумку окупанти призначили його "головою" так званої "військово-цивільної адміністрації Запорізької області".

Із серпня минулого року Балицький з метою зміни меж території та державного кордону України розпочав активну підготовку незаконного "референдуму" про входження регіону до складу РФ.

Після того, як окупанти провели "псевдоголосування", гауляйтер звернувся до російського диктатора Володимира Путіна з пропозицією прийняти Запорізьку область до складу РФ.

Уже 30 вересня в Кремлі він підписав так званий "договір" про приєднання території області до Росії.

Наразі йому інкримінують колабораційну діяльність, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1, ч. 2 ст. 110 ККУ).

Новини за темою: В Україні винесли перший вирок за організацію псевдореферендумів

Хто такий Балицький?

Балицький – уродженець Мелітополя, був народним депутатом України VII–VIII скликань (12 грудня 2012 року – 29 серпня 2019 року). Спочатку балотувався до парламенту від "Партії регіонів", а потім – від "Опозиційного блоку".

У лютому 2022 року після вторгнення Росії в Україну Балицький увійшов до складу російської окупаційної "адміністрації" Мелітополя. А пізніше був призначений її "головою".

Цікаво, що у 2018 році його занесли до санкційного списку РФ, але вже в листопаді минулого року російський уряд скасував цей указ.

Згідно з даними американського санкційного списку, саме Балицький курирує вивезення українського зерна із Запорізької області в Росію.

За даними Бюро економічної безпеки України, Балицький і його син завдали збитків бюджету України на 4 мільйони гривень. Їх підозрюють в ухиленні від сплати податків і легалізації майна, отриманого злочинним шляхом в особливо великих розмірах.

Читайте також:
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн грн виділених з бюджету для тероборони міста Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн грн виділених з бюджету для тероборони міста
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
Керівників двох найбільших операторів державних лотерей в Україні підозрюють в організації нелегальних азартних ігор Керівників двох найбільших операторів державних лотерей в Україні підозрюють в організації нелегальних азартних ігор