USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Десятки тисяч російських матерів телефонують на гарячу лінію пошуку росіян в Україні, – експерт

Російська влада приховує справжні втрати своїх військових в Україні й називає їх "безвісти зниклими"
російські солдати
Джерело: відкриті джерела

Десятки тисяч російських матерів телефонують на гарячу лінію пошуку росіян в Україні через те, що російська влада визнає їх "безвісти зниклими", а не загиблими. Про це в ефірі UWN заявив ексрадник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов. 

В Україні з початку повномасштабного вторгнення існує чат-бот і гаряча лінія для пошуку росіян за пошуку їхніх військових. 

Як каже Ростислав Смірнов, за цей час було зафіксовано десятки тисяч звернень від російських матерів, які шукали своїх дітей. 

"Зверталися дійсно у великих кількостях, зверталися в першу чергу матері, які шукали солдатів, з якими не було зв’язку. Вони надіялись, що вони знаходяться в полоні, тому що, звичайно, їхні частини їм інформації не надавали. Тому що у росіян є дуже така прекрасна графа – називається "безвісти зниклий", – каже експерт. 

Тобто росіяни не називають реальні втрати своїх солдатів в Україні, а називають їх "безвісти зниклими", чим зменшують показники втрат. 

Раніше

Тисячі окупантів зникли безвісти в Україні. Більшість з них, як вважають росЗМІ, були знищені. 

Інших шукають родичі. Шукають самостійно, обдзвонюють морги та госпіталі. Міноборони РФ допомагати своїм, як пишуть журналісти, не спішить.

До тези "своїх не кидаємо" дуже багато запитань". Це одна із ключових фраз дослідження видання "Нова газета. Європа". Прочитати дослідження можна тут.

Читайте також:
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну