Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

За час великої війни кількість реабілітаційних послуг в Україні збільшилася на сім тисяч, – Ляшко

Міністр охорони здоров'я наголошує, що доступ до цих послуг для українців постійно розширюють

Ілюстративне фото

Джерело: АрміяInform

Повномасштабне вторгнення РФ в Україну пришвидшило зміни в реабілітації вітчизняної сфери охорони здоров’я. І якщо до війни було орієнтовно три тисячі реабілітаційних сеансів у день, то тепер – понад 10 тисяч сеансів у день, розповів під час інтерв'ю "Укрінформу" міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, майже на сім тисяч збільшили кількість таких послуг, які надаються. Їхня якість також змінилася, оскільки МОЗ підняло якість реабілітаційної допомоги.

"У цьому нам допомогла внутрішня комунікація серед команд, які давно працювали за доказовими практиками. І багато міжнародних медичних партнерств. Це дало змогу нашим спеціалістам поїхати й побачити закордонні технології, а іноземцям приїхати і подивитися, як в Україні працюють, або щось підказати чи перейняти ці технології", – пояснив посадовець.

Ляшко також зауважив і про госпітальне планування. Адже міністерство мало чітку позицію щодо наявності реабілітаційного відділення в кожній кластерній лікарні. Мовляв, щоб реабілітація була наближена до місця надання медичної допомоги. Адже починається вона вже з реанімації і може бути довготривалою.

Глава відомства додав, що реабілітаційну допомогу може отримати будь-який українець, який потрапить до лікарні. Виявляють і потреби для ребдопомоги й ветеранів. Держава через програму медичних гарантій оплачує ці пакети.

Нині є чотири лінії складності реабілітаційної допомоги. Один реабілітаційний сеанс коштує від 19 тис. гривень до понад 70 тис. гривень залежно від рівня складності. Ляшко наголосив, що доступ до цих послуг для українців постійно розширюють та відстежують завантаженість реабілітаційних відділень.

Новини за темою: В українській системі охорони здоров'я буде шість монопрофільних реабілітаційних закладів, – Ляшко

До речі, ми розповідали, наскільки в областях України готові допомогти захисникам пройти реабілітацію та повернутися до життя.

Майже в кожному регіоні є заклади охорони здоров'я, які уклали договір з Національною службою здоровʼя України на надання послуг по реабілітації у стаціонарних та амбулаторних умовах. Приміром, станом на травень, в закладах охорони здоровʼя Житомирської області з початку військових дій в Україні пролікували понад 50 тисяч військовослужбовців, а на Тернопільщині – близько 15 тисяч військовослужбовців.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP