Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

З початку великої війни Європол фіксував близько 60 сигналів про можливу торгівлю людьми, де жертвами є українці, – заступниця міністра внутрішніх справ

Однак не всю інформацію з таких сигналів потім підтверджує Нацполіція

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Європол зафіксував близько 60 сигналів про можливу торгівлю людьми, де жертвами є українці. Ці сигнали надходили зокрема з Бельгії, Данії, Ірландії, Латвії, Румунії, Польщі, Нідерландів, Німеччини, зазначила під час інтерв'ю "Укрінформ" заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

За словами посадовиці, на сигнали реагує Національна поліція України. Всю таку інформацію перевіряють і досліджують. Однак не всі ці дані потім підтверджуються.

"Варто розуміти, що все, що вчиняється на території інших держав, є в підслідності поліції тієї чи іншої країни. Тож наші громадяни найперше звертаються до поліції тієї держави, де вони перебувають, якщо постраждали від певних злочинів. Інколи звертаються на дипломатичні установи, звідки потім інформацію напрявляють до Нацполіції для перевірки", – зауважила Павліченко.

І пояснила: у разі звернення громадян до місцевої поліції іншої країни щодо потрапляння в торгівлю людьми, вітчизняні правоохоронці можуть і не отримати ці дані. Оскільки ті лишаються у правоохоронних органах тієї держави, де перебуває людина.

Павліченко також наголосила, що інформація про жертву торгівлі людьми охороняється тією державою, куди повідомляють ці дані. Адже в інших країн є своя конфіденційність та свої закони, які захищають цю інформацію від поширення.

"А якщо в особи вже є встановлений статус жертви в кримінальній справі, то це взагалі таємниця слідства. Це також слід враховувати", – сказала заступниця міністра.

Новини за темою: За два роки в Україні від торгівлі людьми постраждали 215 громадян, з них 23 – діти

Варто додати, що генеральний секретар ОБСЄ Гельґа Шмід на початку цього року заявляла, що війна в Україні різко посилила проблему сексуального рабства щодо українок. А кількість випадків торгівлі людьми різко зросла. Мовляв, жертв сексуальних злочинів заманюють в інтернеті брехливими обіцянками. І зазнають насильства вони в країнах, які їх приймають.

Водночас крім сексуальної експлуатації спостерігається ще й зростання кількості примусового жебракування та фіктивних шлюбів.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP