Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

Психологи радять, як подолати страх самотності під час війни

Якщо не йдеться про патологічний страх самотності, то слід проаналізувати його і спробувати подолати проблему самостійно
Джерело: відкриті джерела

Страх самотності, який з'явився під час війни, можна спробувати подолати самостійно. Психологи надають практичні поради, яким чином це можна зробити.

Новини за темою: Прийняття як альтернатива: Психологи розповіли, як пережити відключення світла та не втратити контроль над собою

ЩО ПОТРІБНО РОБИТИ

1. Проаналізувати свій страх. Чи є він раціональним? Чому ви боїтесь самотності? Однак відповідь самому собі потрібно давати чесну, бо ж джерело страху – це основа, з чим потрібно буде потім працювати. 

Приклад

  • Ви боїтесь засинати наодинці або ви боїтесь, що до вашого житла хтось зайде. Якщо не йдеться про патологічний страх самотності – аутофобію – можна спробувати вирішити проблему підручними засобами.
  • Познайомтесь з людьми, що вас оточують. Це можуть бути сусіди, продавчиня в магазині, дівчина в найближчому коворкінгу або в Пункті незламності. Відчуття знайомого простору надасть вам сили. 
  • Заміна замка, придбання засобів для самозахисту, включене на ніч світло можуть надати вам впевненості. 
  • Домашній улюбленець або фільм перед сном  також  гарний спосіб зменшити відчуття страху. 

2. Знайти зовнішню опору. Це може бути друг, якому ви можете зателефонувати в будь-який момент, коли вас охоплює страх через самотність. Визнавати необхідність у допомозі і прохати про допомогу у близьких – це нормально.

3. Дні тиші та самопізнання. Цей час потрібен для того, щоб навчитися почуватися в тиші комфортно. Спочатку поспостерігати за собою в цьому стані, наприклад, годину. Потім півдня. День. Потім поїхати у відпустку самому. Такі дії навчать бути наодинці і знизити страх самотності.

ВАЖЛИВО

Коли розумієте, що впоратись самостійно зі страхом не можете, зверніться до психолога. Він зможе надати кваліфіковану допомогу і допоможе подолати страх самотності. 

Читайте також:
"Євробачення-2024": До фіналу конкурсу пройшло 10 учасників
В Україні запрацював е-кабінет постраждалого та контактний центр для військових і правоохоронців
Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, - експерт
Єврорада ухвалила перший в історії ЄС закон про боротьбу з насильством щодо жінок