Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ

Тепер Міноборони має підготувати та внести на засідання уряду відповідний проєкт закону

Фото ілюстративне

Джерело: Володимир Зеленський

Кабінет міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

Глава оборонного відомства наголосив, що це стратегічний крок для України в умовах зростаючої загрози з боку Росії. 

"Сили безпілотних систем – це сучасне і необхідне рішення для ефективного використання нашого бойового потенціалу та технологічної переваги над ворогом на всіх рівнях – стратегічному, оперативному і тактичному – за допомогою безпілотних систем у повітрі, на суходолі та на морі", - зазначив Умєров.

За його словами, для реалізації цієї ініціативи Міноборони підготує та внесе на засідання Кабміну відповідний проєкт закону.

"Створення Сил безпілотних систем сприятиме посиленню нашої обороноздатності", – додав міністр оборони.

Більше про указ Зеленського

На початку лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ №51/2024 "Про нарощування спроможностей Сил оборони", згідно з яким у структурі ЗСУ має з'явитися окремий рід військ – Сили безпілотних систем.

"Постановляю: Кабінету міністрів України із залученням Генерального штабу Збройних сил України опрацювати питання щодо створення у структурі Збройних сил України Сил безпілотних систем як окремого роду військ та за результатами опрацювання внести відповідні пропозиції на розгляд Ради національної безпеки і оборони України", – зазначалося в документі.

В указі пояснювалося, що метою такого кроку є нарощування спроможностей ЗСУ з використанням безпілотників і роботизованих повітряних, морських і наземних систем.

Також нагадаємо, що уряд виділив ще 15,5 млрд гривень на закупівлю дронів для ЗСУ. За ці гроші Україна зможе закупити для Сил оборони 300 тисяч дронів.

Читайте також:
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
Кабмін остаточно заборонив рекламу казино і запровадив обмеження для гравців
Економне використання електроенергії має стати новою звичкою для всіх нас, – Шмигаль