Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

В ЄС засудили ядерні загрози Путіна

Євросоюз засудив нові ядерні загрози Путіна, назвавши їх "безрозсудними"
Петер Стано, представник ЄС із зовнішньої політики
Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз виступив із різкою критикою нових ядерних загроз російського диктатора Володимира Путіна, який дозволив ядерну відповідь на масовані повітряні атаки на РФ. Про це заявив представник ЄС із зовнішньої політики Петер Стано, повідомляє The Guardian.

Представник Євросоюз назвав такий крок диктатора "безрозсудним і безвідповідальним".

"Путін уже не вперше грає в азартні ігри зі своїм ядерним арсеналом", – заявив Стано, наголосивши, що Європейський Союз рішуче відкидає подібні дії.

Плани Росії щодо розширення застосування ядерної зброї викликають занепокоєння на Заході, особливо у світлі прохань України про постачання далекобійного озброєння для ударів по російській території. США та їхні союзники побоюються ескалації конфлікту.

Москва зі свого боку бачить у цих змінах "конкретний сигнал" Заходу. Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що нові правила мають бути сприйняті всерйоз. Західні лідери неодноразово звинувачували Путіна в ядерному шантажуванні на тлі конфлікту. Представник ЄС засудив цей крок як особливо небезпечний з огляду на статус Росії як постійного члена Ради безпеки ООН.

Що цьому передувало

Путін знову взявся за ядерний шантаж. Він заявив, що РФ може розглянути ядерний удар після "достовірних даних про масований запуск ракет та БпЛА при перетині кордону". Також він каже, що РФ залишає за собою право застосувати ядерну зброю в разі агресії щодо Білорусі.

У Кремлі зростає усвідомлення того, що Захід не піддається ядерним погрозам, тому російський диктатор шукає нові шляхи захисту своїх "червоних ліній".

Читайте також:
Понад 30 країн і ЄС ухвалили декларацію про підтримку відновлення України
Попри санкції Росія постачає нафту в порти ЄС
Путін намагається захистити свої "червоні лінії", бо ядерні залякування вже не діють
У Києві відкрили Офіс оборонних інновацій ЄС