Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Путін намагається захистити свої "червоні лінії", бо ядерні залякування вже не діють

Також диктатор РФ шукає безліч інших варіантів, щоб стримати підтримку Заходу для України

Путін

Джерело: відкриті джерела

У Кремлі зростає усвідомлення того, що Захід не піддається ядерним погрозам, тому російський диктатор Путін шукає нові шляхи захисту своїх "червоних ліній". Про це пише The Wassington Post.

Видання зауважує: недавно Путін попередив, схвалення Заходом удару України в глиб Росії означатиме, що Москва перебуває у стані війни з НАТО. Тож на тлі цього російські пропагандисти взялися "брязкати ядерною зброєю".

"У РФ колись пропонували зробити "імітацію" ядерних ударів та спалити фанерні об'єкти Лондона і Вашингтона. Лунали й погрози удару міжконтинентальними ракетами по Європарламенту. Проте всередині Кремля зростає розуміння того, що неодноразові ядерні погрози починають втрачати силу, а "червоні лінії" Москви постійно перетинаються", – кажуть журналісти.

Разом з тим Путін розраховує на обмеженішу відповідь Заходу щодо дозволу на удари далекобійною зброєю, стверджують чиновники, наближені до високопоставлених російських дипломатів.

Подейкують, що нині сталося "перенасичення" ядерними погрозами і вони вже нікого не лякають. Тому ядерний варіант є "найменш можливим", додає один з російських науковців.

Ба більше, це може призвести до незадоволення серед партнерів Росії на Глобальному Півдні. І, мовляв, з військового погляду, це не дуже ефективно.

Крім того, диктатор РФ шукає безліч інших варіантів, щоб стримати підтримку Заходу для України та спробувати впровадити свої "червоні лінії".

"Ядерні заходи або прямий напад на територію НАТО розглядатимуть тоді, коли Путін відчує, що існує загроза існуванню Росії в її нинішньому вигляді. Приміром, Москва може відповісти диверсійними операціями проти військових цілей або іншої інфраструктури на Заході, де участь Росії буде важко довести. Зокрема, Кремль може звернутися за допомогою до хуситів", – припускають аналітики.

Новини за темою: Росія брязкає ядерною зброєю, аби вплинути на політичні дискусії на Заході, – ISW

Як відомо, Російська Федерація мала у своєму розпорядженні загалом 5580 ядерних боєзарядів, із яких на бойовому чергуванні під різного роду носії розгортали тільки 1710 одиниць (станом на березень, – ред.).

А ще 2670 боєголовок із "активного" російського ядерного арсеналу перебували в резерві. До того ж 1200 одиниць – це боєзаряди із вичерпаним строком служби, які Росія не утилізувала, а продовжує зберігати на своїх сховищах. 

Читайте також:
В ЄС засудили ядерні загрози Путіна
Чому Путін боїться оголошувати нову хвилю мобілізації: Роз’яснення аналітиків ISW
Путін наказав збільшити чисельність армії до 1,5 млн осіб: У ISW пояснили, навіщо це Кремлю
Путін збільшив чисельність російської армії: З грудня кількість солдатів зросте на 180 тисяч