Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

В Україні зафіксували рекордну кількість вакансій від початку повномасштабного вторгнення: Найчастіше шукали SMM-ників та шиномонтажників

Кількість вакансій у вересні сягнула 105 тисяч
Джерело: відкриті джерела

В Україні продовжується зростання кількості вакансій. У вересні показник сягнув 105 тисяч і став найбільшим від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє Опендатабот.

Зазначається, що 62% пропозицій про роботу в Україні у вересні припадали на п'ять регіонів. У переліку –  Київщина, Дніпропетровщина, Львівщина, Одещина та Харківщина.

Опендатабот

"На початку осені найбільш помітно виріс запит на SMM-фахівців та шиномонтажників – +22% за місяць. Роботодавці у нових вакансіях активніше пропонують роботу пенсіонерам та ветеранам (+8% за місяць) й студентам (+6% за місяць)", – указують автори.

Опендатабот

Куди поділися кандидати на роботу?

Фахівці зауважують, що нових та оновлених резюме місяць до місяця знову меншає: до 335 тисяч, на 4% у вересні менше, порівняно з серпнем. Наразі частіше за інших роботу шукають продавці-консультанти, адміністратори, менеджери з продажу, бухгалтери та водії.

"Дистанційна робота залишається другою за затребуваністю в резюме кандидатів. Частіше роботу шукають лише на Київщині, а топ-3 замикає Львівська область. Найбільші зарплати, як і раніше, залишаються у медіабаєрів – 52,5 тисячі гривень, та водіїв-міжнародників – 45 тисяч гривень", – додають автори.

Що в IT-сфері?

Фахівці кажуть, що, за даними Djinni, у вересні активність кандидатів на ринку IT дещо знизилась. Так, кількість активованих профілів фахівців у пошуку роботи зменшилась на 4% за місяць – до 18,7 тисячі, а кількість відгуків на вакансії скоротилась на 8% до серпня – 283,6 тисячі.

"Компанії опублікували у вересні 9964 вакансій – це на 3% менше, ніж в серпні. Натомість кількість пропозицій від рекрутерів майже не скоротилась й склала 59,8 тисячі. Найбільше вакансій, як й у серпні, публікувалося для маркетологів (13%), JavaScript (8%), Sales (5,7%), DevOps (4,3%) PHP (4,1%)", – йдеться у матеріалі.

Сфера бізнесу

Автори кажуть, що, за даними SaaS-платформи для управління бізнесом RemOnline, у вересні спостерігалося зменшення кількості замовлень у підприємців у сфері послуг та торгівлі на 8% до серпня.

"Осінь розпочалася зі спаду кількості замовлень у всіх великих містах: найзначніше у Харкові − 16%, у Дніпрі – 10%, Києві і Львові – 7 і 8% відповідно", – уточнюють дослідники.

Найпопулярнішими нішами бізнесу серед нових користувачів у вересні залишалися рітейл (роздрібна та оптова торгівля) та авто.

Раніше у Держслужбі зайнятості розповіли про актуальні вакансії та зарплати.

Зазначалося, що в Україні на ринку праці найбільше спостерігається попит на такі вакансії, як продавець-консультант, водій та менеджер з продажу. Найбільше працівників шукали у Києві та області, а також у Львівській, Дніпропетровській та Одеській областях.

Читайте також:
Через дефіцит фахівців роботодавці змушені підвищувати зарплати, – НБУ
Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу
В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані
У Міноборони зараз є понад 8,5 тисяч активних вакансій