Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

В Італії на місці аварії яхти знайшли тіла британського мільярдера Майка Лінча та його дочки

Унаслідок трагедії кількість жертв зросла до п'яти
Майк Лінч
Джерело: Reuters

В Італії на місці затоплення яхти в районі Сицилії знайшли тіла британського технологічного магната Майка Лінча і його доньки Ханни. Про це заявив гендиректор цивільної оборони Сицилії Сальво Кочина, пише The Telegraph.

За його словами, тіла було знайдено в одній із кают судна між двома матрацами.

Водночас водолази знайшли п'яте тіло, над яким зараз працюють, одна людина зникла безвісти.

"Від себе і своїх колег я хотів би висловити глибоке співчуття сім'ям жертв і висловити їм наші співчуття в цей важкий час", – заявив гендиректор цивільної оборони Сицилії.

Як сталася трагедія?

19 серпня вранці біля берегів Сицилії (Італія) розкішна яхта потрапила в сильний шторм і затонула. У результаті одна людина загинула і шестеро зникли безвісти, включно з британським техномагнатом Майком Лінчем і його донькою.

Вітрило Bayesian під британським прапором завдовжки 56 метрів, на борту якого перебували 22 людини, стояло на якорі недалеко від берега в районі порту Портічелло. Очевидці стверджують, що під час негоди яхта почала швидко зникати під хвилями.

П'ятнадцять осіб, зокрема дружина Лінча, Анжела Бакарес, якій належала яхта, і однорічна дівчинка, встигли врятуватися.

Хто такий Лінч?

59-річний Майк Лінч – один із найвідоміших британських технологічних підприємців. Він створив найбільшу в країні компанію з виробництва програмного забезпечення Autonomy на основі своїх новаторських досліджень у Кембридзькому університеті.

Лінча вважають однією з ключових фігур у британській технологічній індустрії, його часто згадують як "британського Білла Гейтса" за його внесок у розвиток інноваційного програмного забезпечення.

У 2011 році магнат продав компанію HP за 11 млрд доларів, але після придбання угода зірвалася, і американський технологічний гігант звинуватив його в шахрайстві.

Також Лінч був учасником тривалих судових процесів, але був виправданий у червні цього року.

Читайте також:
Італія невдовзі передасть Україні другу батарею ППО SAMP-T
Мені шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю, – Зеленський
Біля берегів Сицилії затонула яхта: Є загиблий та шестеро зниклих безвісти, серед яких – британський технологічний магнат Майк Лінч
На Олімпіаді відбувся бій між італійкою та трансгендером з Алжиру: Він протривав 46 секунд і викликав скандал