Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Біля берегів Сицилії затонула яхта: Є загиблий та шестеро зниклих безвісти, серед яких – британський технологічний магнат Майк Лінч

Також з-поміж зниклих безвісти є й дочка бізнесмена
Майк Лінч
Джерело: Reuters

19 серпня вранці біля берегів Сицилії (Італія) розкішна яхта потрапила в сильний шторм і затонула. Внаслідок цього одна людина загинула і шестеро зникли безвісти, включно з британським техномагнатом Майком Лінчем та його донькою, повідомляє Reuters.

За даними італійської берегової охорони, вітрильник Bayesian під британським прапором завдовжки 56 метрів, на борту якого перебували 22 людини, стояв на якорі недалеко від берега в районі порту Портічелло. Очевидці стверджують, що під час негоди яхта почала швидко зникати під хвилями.

"П'ятнадцять осіб, зокрема дружина Лінча, Анжела Бакарес, якій належала яхта, і однорічна дівчинка, встигли врятуватися до того як яхта пішла на дно. Імена загиблих і зниклих безвісти не оприлюднювали, але людина, ознайомлена з перебігом рятувальної операції, підтвердила, що Лінча і його 18-річну доньку Ханну не знайшли", – зазначає видання.

Італійські ЗМІ пишуть, що загиблий був шеф-кухарем яхти. Водночас італійська берегова охорона уточнила, що зниклі безвісти мали британське, американське і канадське громадянство. Ті, хто вижив, розповіли, що Лінч організував поїздку для своїх колег.

"Вітер був дуже сильним. Очікувалася погана погода, але не такого масштабу", – сказав представник берегової охорони в столиці Сицилії Палермо.

Нині триває розслідування аварії на яхті та пошук зниклих пасажирів.

Хто такий Лінч?

59-річний Майк Лінч – один із найвідоміших британських технологічних підприємців. Він створив найбільшу в країні компанію з виробництва програмного забезпечення Autonomy на основі своїх новаторських досліджень у Кембридзькому університеті.

Лінча вважають однією з ключових фігур у британській технологічній індустрії, він часто згадується як "британський Білл Гейтс" за свій внесок у розвиток інноваційного програмного забезпечення.

У 2011 році магнат продав компанію HP за 11 млрд доларів, але після придбання угода зірвалася, і американський технологічний гігант звинуватив його в шахрайстві.

Також Лінч був учасником тривалих судових процесів, але був виправданий у червні цього року.

Раніше ми повідомляли, що в Тихому океані знайшли літак американської авіаторки Амелії Ергарт, яка зникла безвісти понад 85 років тому під час спроби облетіти навколо світу. Вона була однією з перших жінок-льотчиць та першою жінкою, що перелетіла Атлантичний океан.

Читайте також:
Італія невдовзі передасть Україні другу батарею ППО SAMP-T
Мені шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю, – Зеленський
Потужність одного з блоків Південноукраїнської АЕС нині знижено до 66%
"Енергоатом" про роботу Південноукраїнської АЕС: Аварії не було, але виявлено "зауваження"