Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Урсулу фон дер Ляєн вдруге обрали президентом Єврокомісії

За її призначення проголосував 401 депутат
Урсула фон дер Ляйн і Роберта Мецола
Джерело: відкриті джерела

Урсула фон дер Ляєн вдруге стала президентом Єврокомісії. На засіданні Європарламенту за призначення фон дер Ляєн проголосував 401 депутат, проти - 284, повідомили на сайті ВР України. ЇЇ уже привітала президентка Європарламенту Роберта Мецола. Тепер Урсула фон дер Ляєн очолюватиме Європейську комісію протягом наступних п'яти років.

"Це є свідченням вашого сильного лідерства та непохитних цінностей у часи випробувань. Європа - міцна і готова", - написала у соцмережах голова Європарламенту Роберта Мецола.

Голосування було таємним. Верховна Рада України також привітала політика з переобранням на посаду голови Єврокомісії.

"Вітаємо з переобранням на посаду очільниці Єврокомісії великого друга та партнера України Урсулу фон дер Ляєн", - йдеться у повідомленні Верховної Ради України.

Хто така Урсула фон дер Ляєн

Вона - представниця Європейської народної партії (ЄНП), член Християнсько-демократичного союзу, міністр оборони Німеччини у 2013-2019 роках. З 2019 року очолювала Єврокомісію. Її вперше в історії ЄС висунули на другий термін.

Урсула фон дер Ляєн завжди виступала за підтримку України у війні проти РФ. Вона неодноразово приїздила до Києва і сприяє у вступі України до ЄС. Зокрема 17 липня вона повідомила, що Єврокомісія схвалила передачу Україні майже 4,2 млрд євро у рамках Ukraine Facility

Читайте також:
ЄС погодив лишити Урсулу фон дер Ляєн на посту очільниці Єврокомісії
Урсулу фон дер Ляєн хочуть залишити на посаді голови Єврокомісії, – ЗМІ
ЄС має значно збільшити потужність промислової оборони, – Урсула фон дер Ляєн
Єврокомісія виділить 50 мільйонів євро на відновлення українських портів