Втрати орків: 4 7 9 7 1 0 (+980)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Українські хакери знищили ІТ-інфраструктуру "Москолектора", – джерело

Зараз робота об’єкта критичної інфраструктури Москви повністю заблокована
Джерело: відкриті джерела

Українські хакери знищили ІТ-інфраструктуру "Москолектора". Ця компанія відповідає за експлуатацію підземних водопровідних труб, кабелів зв’язку, силових кабелів та тепломереж російської столиці. Про це інформує "Укрінформ" із посиланням на джерело у правоохоронних органах.

"Наші хакери вимкнули 87 тисяч датчиків різних систем оповіщення по всій Москві та Підмосков’ї. Окрім того, знищено 70 серверів та щонайменше 90 терабайт даних компанії (електронні листи, резервні копії, контракти). За даними джерел, це була операція хакерської групи Blackjack, яка наближена до кібердепартаменту СБУ", – повідомив співрозмовник видання.

Зазначається, що зараз робота об’єкта критичної інфраструктури Москви повністю заблокована. Компанія не може реагувати на аварії та надзвичайні події.

За даними джерела, відновлення її функціонування займе від 15 до 30 діб.

Більше про хакерські атаки

Новини за темою: Хакери ГУР "поклали" сервери програми управління дронами окупантів

В середині березня хакери СБУ заблокували постачання комплектуючих для партії російських дронів і ракет. Тоді йшлося про блокування поставок сервомоторів для російського озброєння.

Також українські хакери, які можуть бути пов'язаними з кіберами Служби безпеки України (СБУ), знищили дата-центр, яким користувався російський військово-промисловий комплекс, нафтогазові й телекомунікаційні компанії.

 

Читайте також:
В Білорусі розбудовують військову базу, на якій Росія може зберігати ядерну зброю, - ЗМІ
Міністр юстиції пояснив, чому Україна досі не оголосила стан війни
Конфіскація російських активів: Малюська назвав три сценарії
Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ "Хортиця"