Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили

Свенья Шульце на переговорах мала обговорювати розвиток української енергомережі, допомогу Німеччини, а також підготовку конференції з відновлення України
Свенья Шульце і Денис Шмигаль
Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

Міністерка з питань економічного співробітництва Німеччини Свенья Шульце 16 годин добиралася до Києва для зустрічі з віцепрем'єр-міністром з відновлення України – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим, але його звільнили у день приїзду німецької чиновниці 9 травня. Про це повідомив Welt.

Видання пише, що Шульце на переговорах мала обговорювати розвиток української енергомережі, допомогу Німеччини, а також підготовку конференції з відновлення України, заплановану на 11–12 червня в Берліні. Як зазначив Welt, таку важливу для України конференцію мали готувати Шульце й Кубраков.

Німецька міністерка підкреслила, що вважає його відставку "дуже, дуже сумною", оскільки вони разом просували багато проєктів.

"Просто прикро, тому що зараз це [конференція] дуже близько, – заявила Шульце. – Процес буде продовжено, але, звичайно, особистий контакт і довірчі стосунки пішли".

Із Шульце в Києві провів зустріч прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Скоординували нашу роботу напередодні конференції з питань відновлення, яка відбудеться у червні в Берліні. Розраховуємо на конкретні результати", – написав глава Кабміну в Telegram за підсумками переговорів.

Вчора, 9 березня, Рада звільнила Кубракова з посади віцепрем'єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.

У партії влади "Слуга народу" пояснили це потребою розділити міністерство на два, як було до грудня 2022 року, – на Міністерство інфраструктури та Міністерство розвитку громад і територій. У політсилі зазначили, що Кубраков може очолити Мінінфраструктури України.

Читайте також:
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
У Німеччині з ножем напали на 15-річного українця: Хлопця госпіталізували, а нападника - шукають
Петиція з проханням не забороняти купувати ліки через маркетплейси набрала необхідну кількість голосів
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, – Bild