Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Україні на оборону ще потрібно додатково понад 250 млрд гривень до кінця року, – Умєров

Обороні витрати цьогоріч збільшились більш ніж в шість разів порівняно з 2021-м

Міністр оборони України Рустем Умєров

Джерело: відкриті джерела

Новопризначений міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Україні до кінця року ще потрібно понад 250 млрд гривень на оборону. Про це він сказав вчора під час виступу у Верховній Раді.

Умєров наголосив, що Україна потребує потужної стратегії, щоб перемогти, а військові витрати і так з кожним днем збільшуються.

"Обороні витрати цьогоріч збільшились більш ніж в шість разів порівняно з 2021-м, а на ЗСУ – майже в десять разів. Оборонний бюджет складає третину ВВП, гігантська для будь-якої економіки світу цифра. Лише до кінця цього року нам потрібно буде додатково 250 млрд гривень на грошове забезпечення, і ці витрати зростають щодня", – сказав він.

Крім того, міністр зазначив, що понад 1 млн людей сьогодні – в секторі безпеки і оборони, з них понад 800 тисяч – Збройні сили України. А до початку повномасштабної війни ця цифра була 261 тисяча. 

"251 млрд гривень – це програма мінімум, з яких 227 буде на грошове забезпечення мобілізованих, строковиків, курсантів. І одноразова грошова допомога – буду просити 24 мільярди", – роз'яснив він.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада України призначила Рустема Умєрова новим міністром оборони. Його кандидатуру підтримали 338 депутатів.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP