Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Україна евакуювала з Лівану 25 своїх громадян, серед яких – 11 дітей

Евакуацію провели, оскільки там погіршилася безпекова ситуація
Евакуація з Лівану
Джерело: Головне управління розвідки МО України

4 вересня Україна евакуювала з Лівану групу з 25 українців. Цьому сприяли Міністерство закордонних справ та Головне управління розвідки Міноборони, повідомляє пресслужба ГУР МОУ.

Серед евакуйованих – 11 дітей та 14 дорослих, а також один громадянин Чехії. Нині група вже прибула до Польщі, де громадяни отримують усю необхідну допомогу. А потім евакуйовані відправляться до України.

"Місію провели за дорученням президента Володимира Зеленського", – зазначили в ГУР.

Евакуацію провели, оскільки в Лівані погіршилася безпекова ситуація. В українській розвідці нагадали, що 3 серпня Україна провела першу таку евакуацію з Лівану. Тоді вдалося вивезти 30 громадян.

Також у ГУР наголосили, що Україна продовжить надавати допомогу своїм громадянам у Лівані. Посольство країни залишається на зв'язку з тими, хто має намір виїхати та шукає додаткові варіанти евакуації.

А громадяни України в Лівані, які потребують евакуації або перебувають у небезпеці, повинні звертатися до посольства (+9615921668, emb_lb@mfa.gov.ua) або на гарячу лінію МЗС (+380442381657, cons_or@mfa.gov.ua).

Чому йде евакуація?

Як відомо, 27 липня в районі міста Мадждаль-Шамс в Ізраїлі у результаті найбільш смертоносної атаки "Хезболли" було вбито 11 людей.

Серед загиблих були діти та підлітки віком від 10 до 20 років, ще понад 34 людини отримали поранення різного ступеня тяжкості та були доставлені до лікарень.

У відповідь армія Ізраїлю завдала удару по столиці Лівану – місту Бейрут.

А 10 серпня ізраїльська армія завдала чергового удару по Лівану, внаслідок якого ліквідували старшого командира угруповання ХАМАС у Лівані Самера Махмуда аль-Хаджа.

Читайте також:
Україна стала останньою у світі за народжуваністю і першою за смертністю, – дані звіту ЦРУ
Блінкен оголосив про надання Україні 700 мільйонів доларів допомоги
Програма EFF: Україна домовилася з МВФ про новий транш на понад мільярд доларів
Україна підтвердила свою участь у Євробаченні-2025