Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

У Румунії знайшли нові уламки російських дронів

Всі уламки впали на відкритій місцевості поза населеними пунктами
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Румунія повідомила, що 31 липня знайшла нові уламки БпЛА на своїй території після атаки на Україну. Про це інформує Міністерство національної оборони країни.

Зазначається, що пошукова група працювала на румунському березі Дунаю.

"В усіх районах, де повідомлялося про ймовірність падіння уламків безпілотників, на цей момент виявлені елементи поблизу населених пунктів Плауру та Періправа, повіт Тулча. У середу, 31 липня, елементи безпілотників також були підтверджені в районі Чеаталькьой повіту Тулча", – йдеться в заяві румунського міністерства.

Там додали, що уламки впали за межами поселень, тож люди та інфраструктура не постраждали.

"Ми також повторюємо рішуче засудження нападів, здійснених Російською Федерацією на деякі цілі та елементи української цивільної інфраструктури, які є невиправданими та такими, що серйозно суперечать нормам міжнародного права", – додається в заяві румунського відомства.

Що цьому передувало

25 липня, коли РФ атакувала Одеську область "Шахедами", три безпілотники залетіли на територію Румунії. Тоді Міністерство закордонних справ країни повідомило про уламки дронів, які впали на румунській території. Згодом відомство викликало російського посла.

Ще минулого року Румунія перемістила ППО ближче до своїх населених пунктів на Дунаї на кордоні з Україною, де часто залітають російські безпілотники. Також країна додала більше військових спостережних постів і патрулів у цьому районі. 

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP