Втрати орків: 4 7 9 7 1 0 (+980)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

У Бучі та на околицях після деокупації знайдено понад 1600 закатованих українців, багато лишаються зниклими безвісти, – поліція

Кількість жертв російських окупантів у Бучі досі не остаточна
Джерело: скріншот

Правоохоронні органи досі остаточно не встановили повну кількість жертв російських загарбників у Бучі Київської області, яка була звільнена українськими воїнами рівно два роки тому. Про це заявив заступник голови Національної поліції Андрій Нєбитов. Він зазначив, що все ще є зниклі безвісти і триває їхній розшук.

Загалом після деокупації в Бучі були виявлені тіла 422 вбитих мирних жителів, а в Бучанському районі – 1190 тіл. Нацполіція продовжує розслідувати воєнні злочини російських окупантів.

За словами Нєбитова, саме поліцією було розпочато понад 116 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських загарбників в Україні. З цієї кількості 23 тисячі були скоєні саме у Київській області.

Звільнення Бучі

Буча перебувала під російською окупацією 28 днів – з 3 по 31 березня 2022 року. За цей час військові РФ нищили її інфраструктуру, руйнували будинки обстрілами, піддавали тортурам та вбивали людей. Після того як Сили оборони України вигнали з міста російських загарбників, у населеному пункті були виявлені числені братські могили, катівні, зафіксовані факти масових вбивств цивільного населення.

В Нацполіції додають, що станом на зараз зниклими безвісти вважаються 514 мешканців Київської області. Крім того, досі залишаються невпізнаними 180 тіл.

Нагадаємо, тут зібрані фото з України потрапили до річних дайджестів світових ЗМІ два роки тому.

Читайте також:
Starlink на війні: Як Пентагон бореться з використанням росіянами терміналів зв'язку
Україна створює мережу секретних підприємств з виробництва зброї, – ЗМІ
У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України
Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації