Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Україна створює мережу секретних підприємств з виробництва зброї, – ЗМІ

У такий спосіб Україна хоче позбутись залежності в озброєнні від інших країн
Джерело: відкриті джерела

Після початку повномасштабного вторгнення Україна почала створювати мережу секретних підземних заводів із виробництва зброї. Про це пише видання El Mundo з посиланням на джерело в українській збройній промисловості.

У публікації зазначають, що Україна за допомогою секретних підземних заводів прагне позбутись залежності в озброєнні від інших країн та хоче стати центром виробництва зброї для всього Заходу.

Як розповів співрозмовник видання, деякі з цих заводів розташовані під землею, а деякі приховані за "величезними декораціями". 

Персонал таких підприємств ретельно перевіряють, щоб уникнути витоку інформації. Наголошується також, що Київ вже фіксував випадки засилання ворожих агентів у структури мережі.

Як пише El Mundo, будівництву прихованої мережі виробництв сприяє міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

У публікації кажуть, що зараз на цих заводах випускають боєприпаси, всі види безпілотників, БТР "Козак", ракети "Нептун", протитанкові ракети "Стугна".

За інформацією джерела видання, обсяги виробництва зросли втричі з 2023 року.

Зазначимо, раніше гендиректор "Укроборонпрому" Герман Сметанін повідомляв, що Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів і наздогнала Росію за виготовленням дронів-камікадзе.

Зазначалося, що підприємства не лише налагодили та масштабують серійне виробництво артилерійських снарядів та мінометних мін радянських калібрів, але й поступово переходять до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО.

Читайте також:
Голови ОСББ можуть вручати повістки жителям будинків
У 2024 році 59% нових ФОПів в Україні відкрили жінки
ТЦК передали Нацполіції інформацію про 94,5 тисяч ухилянтів
Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState