USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Буча, Ірпінь, війна: Які фото з України потрапили до річних дайджестів світових ЗМІ

Більшість з вас вже не раз бачили ці фото. Без емоцій на них дивитись просто неможливо
ЗСУ рятує дитину
Джерело: CNN

Світові ЗМІ підсумовують 2022 рік, публікуючи не тільки текстові, але й фотодайджести. CNN, Time, AP та інші підбирають найрезонансніші, найемоційніші, найсильніші фото, якими можна охарактеризувати рік, що минає. Цього року, на жаль, у таких підбірках дуже багато фото з України. На жаль, тому що всі вони стосуються єдиної теми, яка стала головною темою всього 2022 року. Теми війни. 

Війна – це головний і єдиний підсумок нашого року. Фото, які ви побачите нижче, дозволяють краще осягнути та відчути цю війну. Крім того, ці фото – це те, якою побачили нашу війну з Росією у всьому світі. 

Ми обрали 10 головних, на нашу думку, фото. Насправді їх більше. Сподіваємось, уже наприкінці наступного року їх стане в рази менше. Ще більше сподіваємося, що головною темою майбутніх фото стане наша перемога. 

Ну а поки що підбиваємо підсумки 2022 року. 

Головні фото-2022

Український військовий несе немовля через зруйнований міст на околиці Києва. "У якийсь момент під час евакуації пара намагалася нести свої речі та новонароджену дитину", – розповів фотограф Тімоті Фадек. "Цей військовий Олег запропонував їм допомогу, тож вони передали йому свою дитину".

Джерело: AP photo

Українці юрмляться під зруйнованим мостом, намагаючись бігти через річку Ірпінь на околиці Києва, Україна, 5 березня.

Фото Євгена Малолєтки
Джерело: AP photo

Співробітники МНС і волонтери виносять поранену вагітну жінку з постраждалого внаслідок обстрілів пологового будинку в Маріуполі, Україна, 9 березня.

Фото Євгена Малолєтки
Джерело: AP photo

Сергій, батько підлітка Іллі, плаче над мертвим тілом свого сина, яке лежить на ношах у пологовому будинку, переобладнаному під медичне відділення в Маріуполі 2 березня. Ілля був смертельно поранений у середу під час гри у футбол у Маріуполі, коли почався обстріл під час російського вторгнення. Україна. Вибухівка впала на футбольне поле біля школи в приазовському місті.

Джерело: NYT

У Бучі, передмісті столиці України Києва, видно тіла мирних жителів. Ці зображення викликали міжнародне обурення та підвищили актуальність поточних розслідувань воєнних злочинів Росії.

Фото Максима Дондюка
Джерело: відкриті джерела

Жертва мінометного обстрілу в Бучі лежить на кухні, 6 квітня.

Фото Ніколь Тун
Джерело: NYT

Цивільні сидять в евакуаційному потязі в Покровську, Україна, 28 вересня.

Фото: Salwan Georges
Джерело: The Washington Post

Георгій Кебурія прощається з дружиною та дітьми в потязі в Одесі, Україна. Вони тікали до міста Львів, що на заході країни. На вокзалі в Одесі вимкнули все світло, щоб захистити людей від нападу росіян.

Фото Костянтина Ліберова
Джерело: AP photo

Поле, вкрите воронками від обстрілів, поблизу Ізюма, Харківська область, Україна, 13 вересня.

Фото Ніколь Тун
Джерело: Harper's Magazine

Члени Сил територіальної оборони, які охороняють великий блокпост, ненадовго зіграли в шашки з коктейлями Молотова. Околиця Києва, Україна, 5 березня. Через нічну комендантську годину проїжджає мало транспортних засобів, тому учасники територіальної оборони можуть мати хвилину тиші, залишаючись у стані підвищеної готовності до будь-якої підозрілої діяльності.

 

 

Читайте також:
Двоє прикордонників переправили за кордон 207 ухилянтів Двоє прикордонників переправили за кордон 207 ухилянтів
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела
Настоятеля Святогірської лаври, який Настоятеля Святогірської лаври, який "зливав" інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту
США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван