Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

У бригаді "Азов" офіційно підтвердили значне просування в Серебрянському лісництві

Унаслідок операції Сили оборони просунулися на 1 км у глибину і на 2 км по фронту
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Бригади "Азов" і "Буревій" Національної гвардії України провели наступ у Серебрянському лісництві на Луганщині, значного просунувшись у глибину на цій ділянці фронту. Операцію підтвердили в бригаді "Азов".

Як зазначається, наступальні дії було проведено ще 21 квітня.

"12-та бригада спеціального призначення "Азов" спільно з 1-ю бригадою оперативного призначення "Буревій" Національної гвардії України 21 квітня провели наступальні дії в Срібнянському лісництві", – ідеться в повідомленні.

За інформацією військових, унаслідок операції бригади просунулися на 1 км у глибину і на 2 км по фронту, чим завершили один з етапів наступальних дій на своєму напрямку.

"Просимо ЗМІ та суспільство не створювати інформаційного галасу та не повідомляти деталі просування Сил оборони без офіційного підтвердження медіаслужб 12-ї бригади "Азов" та 1-ї бригади "Буревій. Успіх любить тишу", – додали в "Азові".

Новини за темою: У травні РФ під час наступу на Харківщині втрачала по тисячі військових загиблими щодня, – посадовець НАТО

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що бійці "Азова" вибили російських окупантів з деяких позицій у Серебрянському лісі, що поблизу міста Кремінна Луганській області.

Водночас аналітики DeepState зазначили, що Сили оборони змусили росіян відступити в районі Кліщіївки на Донеччині. А втім, окупанти змогли просунутися поблизу Калинівки, Новопокровського та Яснобродівки.

Що відомо про Серебрянський ліс?

Серебрянський ліс – ще Кремінський ліс або, як називають його військові, "ліс чудес".

Ліс, переважно сосновий, починається просто від Кремінної на Луганщині і простягається на понад 107 га аж до адмінмежі з Донеччиною.

Росія почала штурмувати цю ділянку за пів року після окупації міста – восени 2022 року. Тоді вже стало очевидно, що бліцкриг із захоплення України зазнав невдачі. І росіяни сконцентрувалися на менш масштабній цілі: виході на адмінкордони Донецької та Луганської областей.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом