Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Трамп буде висунутий у президенти США, навіть якщо суд обмежить його свободу

Згідно з американським законодавством, навіть якщо Трампа відправлять до в'язниці, він все одно зможе балотуватися в президенти

Дональд Трамп

Джерело: The New York Times

Республіканська партія, незалежно від рішення суду, висуне Дональда Трампа в президенти Сполучених Штатів Америки. Про це повідомляє CNN.

За словами Лари Трамп, республіканці мають бути готовими до всього, маючи на увазі й можливе рішення суду про обмеження свободи Трампа.

"Ми повинні будувати плани в міру того, як це розвиватиметься, і в нас буде кілька планів на випадок непередбачених обставин. Правда в тому, що насправді не має значення, ми висунемо Дональда Трампа як нашого республіканського кандидата, і це те, що в результаті має значення", – заявила вона.

Новини за темою: Трамп створив акаунт у TikTok і вже зібрав понад 600 тисяч підписників

Трампу загрожує тюремний термін

Нещодавно екслідер Сполучених Штатів Америки, він же нинішній кандидат в президенти Дональд Трамп був визнаний винним у фальсифікації документів. За даними слідства, він хотів приховати суму, яку виплатив колишній порноакторці Стормі Деніелс напередодні виборів 2016 року.

Трамп отримав висновок присяжних "винен" за всіма 34 пунктами обвинувачення. Вирок у цій справі буде винесений 11 липня цього року. 

Теоретично Трампу може загрожувати від 4 до 136 років за ґратами. Як вважають експерти, навряд чи його відправлять у в'язницю. Суддя може обмежитися домашнім арештом або випробувальним терміном.

Навіть якщо Трампа відправлять у в'язницю, згідно з американським законодавством, він все одно зможе балотуватися в президенти та отримати цю посаду, якщо переможе на виборах. 

Більш детально про справу Трампа і як вона може вплинути на передвиборчу компанію, розповідаємо ТУТ.

Читайте також:
США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО
Україна не готова на компроміс. Єрмак відповів на заяву Трампа про швидке припинення війни
Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія