Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде

Пакет, зокрема, включатиме транспортні засоби, боєприпаси для протиповітряних систем Stinger, додаткові ракети для HIMARS, артилерійські снаряди калібру 155 мм
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Уряд Сполучених Штатів Америки вже готує пакет військової допомоги Україні на 1 млрд доларів. Він стане першим після ухвалення закону про масштабну допомогу Україні. Про це пише Reuters із посиланням на офіційних представників в адміністрації США.

Попередньо відомо, що пакет включатиме транспортні засоби, боєприпаси для протиповітряних систем Stinger, додаткові ракети для HIMARS, артилерійські снаряди калібру 155 мм, протитанкові системи TOW і Javelin, а також іншу зброю, яку можна одразу використовувати на полі бою.

Законопроєкт про військову допомогу Україні

20 квітня Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки врешті-решт проголосувала за допомогу Україні.

Вона передбачає близько 61 мільярда доларів на потреби, пов'язані з війною Росії проти України, однак надання економічної допомоги Україні має відбуватися не на безоплатній основі, а в кредит.

Після того як Палата представників підтримала фінансування України, далі за нього голосуватимуть у Сенаті, де рівень підтримки нашої країни значно вищий. Після Сенату документ має піти на підпис Байдену, який уже заявив, що підтримує ініціативу спікера Джонсона і підпише документ негайно.

Розгляд цього законопроєкту вже сьогодні розпочав Сенат.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок