Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, – ЗМІ

Зокрема, до пакета увійдуть системи Patriot
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги Україні, готуючись підписати контракти на постачання зброї та обладнання для української армії на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посиланням на двох американських посадовців.

Зазначається, що пакет допомоги може бути остаточно сформований і оголошений вже сьогодні та стане частиною з допомоги Україні у 61 мільярд доларів.

За словами одного із чиновників і особи, знайомої з планами, до нього увійдуть засоби ППО Patriot, артилерійські боєприпаси, безпілотники, зброя для боротьби з безпілотниками і ракети класу "повітря-повітря", які будуть встановлені на винищувачах.

"Це обладнання, яке також включає боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем і національних передових зенітно-ракетних комплексів, скоріше за все, не надійде в Україну протягом декількох років, оскільки гроші виділяються в рамках Ініціативи з надання допомоги Україні в галузі безпеки (Ukraine Security Assistance Initiative, – ред.). Відповідно до USAI, Пентагон укладає контракти з американськими оборонними фірмами на виготовлення нового обладнання для України, а не на використання поточних запасів США", – йдеться у матеріалі.

Очікується, що міністр оборони Ллойд Остін оголосить про нову допомогу під час віртуальної зустрічі в п'ятницю, де будуть понад 50 країн, які входять до складу Контактної групи з питань оборони України.

Допомога Україні від США

Нагадаємо, що цього тижня Сенат Сполучених Штатів Америки схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню в розмірі 95,2 млрд доларів. З них понад 60 млрд доларів передбачено для України. 

Цей законопроєкт підписав президент Джо Байден, а згодом на сайті Міністерства оборони США з’явився список зброї та техніки, яку отримає Україна найближчим часом у пакеті допомоги на 1 млрд доларів. Зокрема, до нього увійдуть засоби ППО, артилерійські снаряди, бронетехніка, протитанкова зброя.

Читайте також:
Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг
Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування
Потенційно в Україні можуть мобілізувати 15–20 тисяч засуджених, – Арахамія
Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, – Камельчук