Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Потенційно в Україні можуть мобілізувати 15–20 тисяч засуджених, – Арахамія

Увʼязнених зможуть мобілізовувати після рішення суду про умовно дострокове звільнення від покарання
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Загальний ресурс ув’язнених, яких потенційно можуть мобілізувати до Сил оборони України, складає 15–20 тисяч осіб. Про це заявив голова парламентської фракції "Слуга народу", член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Давид Арахамія, передає "Українська правда".

"15–20 тисяч – це загальний ресурс (ув’язнених, – ред.), які можуть підпадати під відповідні критерії. Скільки з них підпишуть контракт, ми не знаємо, тому що це відбуватиметься за згодою сторін. Орієнтуємося, що це буде орієнтовно кілька тисяч людей", – уточнив Арахамія.

Він також додав, що увʼязнених зможуть мобілізовувати після рішення суду про умовно дострокове звільнення від покарання.  

Засуджених можуть звільнити для служби в ЗСУ

Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада ухвалила законопроєкт №11079-1 про мобілізацію деяких категорій засуджених. Вони можуть це зробити тільки після рішення суду і добровільно. Свої голоси "за" віддали 279 народних обранців.

Зазначимо, що не будуть мобілізовані засуджені за умисне вбивство, зґвалтування, сексуальне насильство, за злочини проти основ національної безпеки тощо. 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат