Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Скандал на Полтавщині: Батьків юнаків, які зґвалтували палицею 12-річного хлопчика, покарали 850 грн штрафу

Нападниками були двоє неповнолітніх – 15 та 14 років та ще один повнолітній
Неповнолітні зґвалтували палицею 12-річного хлопця
Джерело: скріншот

12-річного хлопчика побили та зґвалтували палицею на Полтавщині, а відповідне відео розмістили в соцмережах.

Попередньо відомо, що нападниками були двоє неповнолітніх – 15 та 14 років та ще один повнолітній.

Поліція зазначає, що наразі тривають слідчі дії. ЗМІ ж пишуть, що хлопців вже судили, проте лише по статті "хуліганство", а їхні батьки відбулись лише 850 гривнями штрафу.

Реакція омбудсмена

Омбудсмен Дмитро Лубінець вже відреагував на цю ситуацію. Про це він написав у Telegram.

"Жахлива ситуація на Полтавщині: за побиття і сексуальне насильство над неповнолітнім батьки кривдників обійшлися штрафом у 850 гривень. З соцмереж мені стало відомо, що у селі Котельва троє юнаків знущалися з 12-річного хлопця. Його побили та вчинили сексуальне насильство. Як тільки я про це дізнався, мій представник у Полтавській області Владислав Носенко спільно з начальником Полтавської районної військової адміністрації Дмитром Романовим виїхали на місце і поспілкувалися з головою територіальної громади, керівником служби у справах дітей і керівником місцевої поліції", – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що подія сталася ще в середині червня цього року. Однак правоохоронні органи про даний факт дізналися лише 5 серпня і не розпочали досудового розслідування, а склали адміністративні протоколи на батьків двох хлопців. Батьки відбулися штрафом у 850 гривень. Третього хлопця на той час навіть не намагались встановити.

"З яких це пір факти сексуального насильства над дітьми не розслідуються правоохоронними органами в межах кримінального провадження? І лише коли ця подія набула суспільного розголосу, внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 статті 153 ККУ", – додав він.

Лубінець терміново підготував лист до керівництва Національної поліції з вимогою провести службове розслідування та притягнути винних до відповідальності.

Читайте також:
В Україні створили мобільний застосунок для школярів "Рятівничок"
Україна стала останньою у світі за народжуваністю і першою за смертністю, – дані звіту ЦРУ
Дискредитували Сили оборони: На Полтавщині й Закарпатті ліквідували дві ботоферми, які працювали на російські спецслужби
В Україні побільшало кримінальних проваджень за порнографію: Кожна друга справа – про дитячий порноконтент