Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Штраф від 17 тисяч гривень: Рада розгляне пропозицію про покарання "вуличних гонщиків"

Йдеться про авто, які їздять із перевищенням допустимого рівня шуму в населених пунктах
Джерело: відкриті джерела

У Верховну Раду внесли законопроєкт про штрафи для водіїв авто, які їздять із перевищенням допустимого рівня шуму в населених пунктах. Про це повідомив лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в Telegram.

Він розповів, що нардепи зареєстрували законопроєкт, який встановлює адміністративну відповідальність за їзду з перевищенням допустимого рівня шуму.

За це планують штрафувати на 17 тисяч грн, за повторне порушення – на 34 тисячі гривень із позбавленням прав до 6 місяців.

"Ще більше людей здригаються щоразу, коли чують звук роботи прямоточних глушників. І це не тільки військові. "Гонщикам" заборонено ганяти в містах під час воєнного стану. Але вони це продовжують робити, не розуміючи, що часи змінилися, сьогодні крутий той, хто носить форму, а не той, хто ганяє на світлофорах. І що гучні звуки травмують людей, які чули війну", – зазначив Арахамія.

Новини за темою: Нардепи хочуть повернути нульове розмитнення автомобілів

Водночас він додав, що автомобілі з перевищенням допустимого рівня шуму будуть заборонені тільки в населених пунктах. За межами міст і сіл, як і раніше, гонщики зможуть тренуватися і проводити змагання.

Нагадаємо, у квітні в Україні заборонили замовляти та виготовляти індивідуальні номерні знаки, що містять літери "Z" і "V", які асоціюється з повномасштабним вторгненням Росії в Україну.

Як це працюватиме, ми розповідали тут.

Читайте також:
Матвій Бідний офіційно став міністром молоді та спорту України
Олексія Кулебу призначили міністром розвитку громад та територій
Ольгу Стефанішину призначили на посаду віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України – міністра юстиції
Кадрові зміни в парламенті можуть негативно вплинути на стосунки України з міжнародними партнерами, – нардепка