Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Росія створює нову "елітну" авіагрупу для атак по Україні, – британська розвідка

Ескадрильї регулярних ВПС не впоралися із завданням
Джерело: Мілітарний

Росія планує створити нову "елітну" ударну авіагрупу для ударів по Україні. Про це у Twitter інформує Міністерство оборони Великої Британії. 

Деталі

Ударна авіагрупа називатиметься "Шторм". За даними розвідки, вона буде створена, оскільки ескадрильї регулярних ВПС не впоралися із завданням.

Підрозділ складатиметься як мінімум з однієї ескадрильї винищувачів-бомбардувальників Су-24 та Су-34, та ескадрильї ударних вертольотів.

Нагадаємо, в ескадрилью зазвичай входить 12 літаків або вертольотів. Тобто загальна кількість авіагрупи "Шторм" може сягати 24-х одиниць авіатехніки.

Комбінація типів літаків передбачає, що група відіграватиме основну роль у місіях із наземних атак. Для цього, за даними розвідки, міноборони РФ намагається залучити висококваліфікованих пілотів, обіцяючи великі надбавки до заробітної плати.

"Створення авіагрупи показує, що, за оцінкою Росії, ескадрильї її регулярних ВПС серйозно провалили своє основне завдання щодо нанесення авіаударів по українських позиціях", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ми писали, що у Брянській області в середині травня була ліквідована авіагрупа, яка летіла бомбити Чернігівщину.

Читайте також:
Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, - Макрон
Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян
Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові "перемоги" до свят, - Плетенчук
РФ розшукує Зеленського: Аналітики ISW пояснили задум Кремля