Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

РФ могла вперше завдати удару по Україні ракетою "Циркон", – Defense Express

Ракета з маркуванням "3М22" намагалася вразити цілі в Києві

Під час сьогоднішньої атаки на Україну росіяни могли вперше застосувати "гіперзвукову" ракету "Циркон". Про це пише видання Defense Express.

Зазначається, що під час атаки ця ракета намагалася вразити цілі в Києві. На це вказують фотографії, що з'явилися в мережі, з повідомленнями про її збиття.

Зокрема, на одному з уламків присутнє маркування "3М22", що відповідає саме цій ракеті.

"З огляду на те, що ці уламки "прив'язані" до місця падіння ракети в Дніпровському районі та навряд чи ЛЕП була ціллю "Циркону", її все ж таки підбили", – уточнюють аналітики.

Водночас у Повітряних силах поки що не підтверджували цю інформацію. Там вказували про збиття над Києвом ракет типу Х-555/101 і "Калібр".

Новини за темою: Гендиректор найбільшої ракетної корпорації РФ Обносов отримав підозру від СБУ

Як пише видання, ракета досить сильно постраждала і це значно ускладнює її ідентифікацію.

Але при цьому відомо, що знайдені сьогодні уламки відповідають уламкам ще однієї неідентифікованої ракети, яку ворог використав на початку року і щодо якої також було зроблено припущення, що це був "Циркон". Тому цілком можливо, що сьогодні ворог використав цю ракету не вперше.

Серед носіїв цієї ракети, яка створювалася для пуску з кораблів і підводних човнів, відомі лише фрегат "Адмірал Горшков" (проєкт 22350) і атомний підводний човен К-560 "Сєвєродвінськ" (проєкт 885 "Ясень"), які знаходяться далеко за дальністю її запуску по Україні. Тому, найімовірніше, для пуску "Циркону" міг бути використаний адаптований комплекс "Бастіон", або відомий "Об'єкт-100".

Нагадаємо, сьогодні російсько-окупаційні війська знову завдали ракетного удару по Україні, завдавши чималих руйнувань в низці областей. Зокрема, у Києві внаслідок атаки відомо про чотирьох загиблих та 40 постраждалих.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP