Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

РФ хоче почати серійне виробництво ракет, тому удари по Україні можуть активізуватися восени, – Генштаб

У червні росіяни хочуть запустити серійне виробництво ракет повітряного базування типу Х-50
Джерело: Defense Express

Росія планує в червні почати серійне виробництво стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50. Це може вказувати на їхні плани активізувати удари по Україні, заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу.

"Слід зазначити, що, за наявними даними, у червні цього року РФ планує приступити до серійного виробництва стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50, що дасть змогу Кремлю восени активізувати ракетні удари по території нашої країни", – сказав він.

Що це за ракета?

Ракета Х-50 є відносно новою розробкою російського ВПК. Дальність польоту цієї ракети становить до 1,5 тисячі кілометрів.

Також у ній використовується система наведення стратегічної ракети Х-101. Але на відміну від Х-101, Х-50 має менший за розмірами планер.

Ракета Х-50 має довжину шість метрів і масу близько 1600 кілограмів. Максимальна швидкість польоту – 950 кілометрів на годину. Носіями ракети є бомбардувальники Ту-22М3, а також стратегічні Ту-95МС і Ту-160.

Раніше

У ЗСУ повідомили, що російські загарбники не мають новітніх систем ведення бою, тому використовують зараз на Бахмутському напрямку удосконалені керовані авіаційні бомби ФАБ-500.

Також на початку березня стало відомо, що російська армія застосувала проти України нову авіаційну 1500-кілограмову бомбу – УПАБ-1500В.

Читайте також:
Керівників ТЦК, причетних до мобілізації "заброньованих", будуть карати, а зменшити черги в ТЦК допоможе лише цифровізація: Федієнко про мобілізацію в Україні
Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ?
"Зграя" однодумців, яка приходить на поміч усім українцям. Розмова із співзасновником громадської організації Олексієм Юдкевичем
Країни ЄС отримали пропозицію 14 пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ