Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Прокуратура затримала посадовця МОУ, який за дев'ять тисяч доларів "вирішував питання" щодо зняття з військового обліку

Фігуранту загрожує дев'ять років позбавлення волі
Джерело: Київська міська прокуратура

Група прокурорів Київської міської прокуратури та Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону затримали начальника одного з управлінь Міністерства оборони України під час передачі документів про зняття військовозобов’язаного з військового обліку для безперешкодного виїзду за кордон. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Деталі

За версією слідства, 60-річний полковник домовився із чоловіком призовного віку про оформлення за хабар документів про зняття з військового обліку для того, щоб останній не підпадав під призов за мобілізацією та мав можливість безперешкодного виїзду за кордон в період дії воєнного стану.

Вартість своїх "послуг" посадовець оцінив у дев'ять тисяч доларів США. Він був затриманий після передачі документів та одержання коштів.

У ході обшуків, проведених за місцем мешкання посадовця, вилучено документи та військові квитки третіх осіб, виписки з медичних карт, аркуші з печатками військових частин РФ, зброю та грошові кошти.

Санкція інкримінованих підозрюваному статей передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади та займатись певною діяльністю, а також з конфіскацією майна.

Читайте також:
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя