Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Після російського вторгнення жителі Донбасу зіткнулися з гострою проблемою нестачі води, – британська розвідка

Запаси води в регіоні перебувають на небезпечно низькому рівні
Джерело: відкриті джерела

Окупований Донецьк зіткнувся з гострою проблемою нестачі води після вторгнення Росії в Україну 2022 року. Про це повідомляють у Twitter Міністерства оборони Британії.

Як зазначили в британській розвідці, канал Сіверський Донець – Донбас, який постачає регіон водою, залишається значною мірою під контролем України, але його довгий маршрут зазнає спроб захоплення. Російські сили, ймовірно, намагалися взяти під контроль канал, щоб зменшити нестачу води в Донецьку.

Як відомо, канал Сіверський Донець – Донбас – проходить через місто Часів Яр, приблизно за 6 км на захід від Бахмута.

За даними британців, інтенсивне використання Росією артилерії для спроби захоплення Бахмута і прилеглих територій, завдало супутньої шкоди каналу та іншій регіональній водній інфраструктурі. Це також підірвало зусилля Росії щодо поповнення нестачі води, спочатку створеної її вторгненням.

"Щоб компенсувати відсутність успіху в захопленні й утриманні каналу, Росія, ймовірно, будує водопровід, щоб зменшити брак води в Донецьку. Однак навряд чи це повністю компенсує скорочення доступу окупованих регіонів до води", – зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також:
Керівників ТЦК, причетних до мобілізації "заброньованих" громадян, притягатимуть до відповідальності, а зменшити черги в ТЦК допоможе лише цифровізація: Федієнко про мобілізацію в Україні
Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ?
"Зграя" однодумців, яка приходить на поміч усім українцям. Розмова із співзасновником громадської організації Олексієм Юдкевичем
Країни ЄС отримали пропозицію 14 пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ