Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

"Підтримане проживання": Мінсоцполітики анонсувало нову програму для переселенців

Держава має можливість профінансувати надання послуги для 2,5 тисяч осіб
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Нову програму для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) анонсувала міністерка соціальної політики Оксана Жолнович під час свого візиту на Черкащину. Це буде запуск програми "підтриманого проживання", у межах якої соціальний працівник допоможе людям в сімейних умовах налаштувати свій побут, повідомляє канал "Ми – Україна".

У Мінсоцполітики кажуть, що це – експериментальний проєкт, який дає можливість переселенцям похилого віку та людям з інвалідністю отримувати соціальні послуги стаціонарного догляду. Адже такі люди, може, не завжди зможуть отримати соцпослуги за кошти громади, бо вона не має достатнього ресурсу.

"Тож як держава запровадили зараз програму допомоги громадам і будемо оплачувати послугу. Оплачуватимемо її незалежно від того, хто надає: чи приватний надавач, чи державний, у малих зручних будинках, не в форматі величезних установ, а в форматі нормального житла з соціальним супроводом. Це називається "підтримане проживання", – прокоментувала Жолнович.

Посадовиця додала, що все це буде набагато простіше, адже можна буде використовувати абсолютно різні квартири чи будинки. Оскільки останні в громадах існують, а соціальний працівник допоможе людям в сімейних умовах налаштувати свій побут.

Наразі держава має можливість профінансувати надання цієї послуги для 2,5 тисяч осіб.

Новини за темою: Допомога на проживання ВПО: Для продовження виплат слід написати заяву

Як відомо, станом на кінець червня більш ніж 600 тис. українців чекали своєї черги на отримання житла. Це люди пільгових категорій, які мають право згідно із законодавством на поліпшення житлових умов, або громадяни, які втратили свої домівки через війну. Нині цей процес загальмований і потребує законодавчих змін. 

Читайте також:
У дев'яти прифронтових областях України уряд планує запровадити новий проєкт підтримки ВПО
Хороший соціальний працівник знає, як вирішити будь-який запит, навіть слабо вирішувальний, – Уляна Токарєва
Понад 600 тис. українців чекають у черзі на житло, – Шуляк
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт