Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Переплатили майже 800 тис. гривень під час закупівлі асфальтобетонних сумішей: Посадовцям одного з КП Києва повідомили про підозру

Ділки підписали дві угоди на загальну суму майже в 35 млн гривень
Під час слідчих дій
Джерело: Київська міська прокуратура

Колишньому начальнику КП "ШЕУ Солом’янського району міста Києва" та головному інженеру, які переплатили майже 800 тисяч гривень під час закупівлі асфальтобетонних сумішей, повідомили про підозру. Про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

Слідство з'ясувало, що екскерівник вказаного підприємства під час закупівлі асфальтобетонних сумішей в жовтні 2023 року мав погодити своє рішення з Департаментом транспортної інфраструктури КМДА.

Посадовець розумів, що закупівля йде за завищеними цінами і, не бажаючи погоджувати таке рішення, доручив підписати договори із постачальником головному інженеру. Останній не мав таких повноважень, проте підписав дві угоди на загальну суму майже в 35 млн гривень. Тож гроші перерахували постачальнику.

"Унаслідок закупівлі асфальтобетонних сумішей за завищеними цінами столичному бюджету завдано збитків на суму близько 800 тис. гривень", – повідомили в прокуратурі.

Колишньому начальнику КП та головному інженеру підприємства повідомили про підозру в розтраті бюджетних коштів під час закупівлі асфальтобетонних сумішей, за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах в умовах воєнного стану.

Нещодавно на розкраданнях при закупівлі трансформаторів викрили й керівника "Харківобленерго" разом з його спільниками. Зловмисники завдали збитків підприємству на суму 12,5 млн гривень. 

Читайте також:
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків
П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру
В Україні відкрили Меморіал пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу