Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Отримали сучасну модифікацію F-16 із новітньою авіонікою та радарами для наведення ракет на цілі, – Чернєв

Нардеп стверджує, що не менш важливим питанням лишається й підготовка українських пілотів для F-16

F-16. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Україна отримала сучасну модифікацію літаків F-16 з новітньою авіонікою. Про це заявив народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

Нардеп зазначає: союзники України погоджують з тим, що варто збільшувати й посилювати бойовий авіапарк нашої країни.

"Отримали сучасну модифікацію F-16 із новітньою авіонікою, радарами для наведення ракет на цілі тощо. Також пропрацьовуємо всі можливі варіанти, щоб далі для цих машин до нас надійшла й далекобійна зброя, яку виробляють в Європі та США", – сказав Чернєв.

І додав, що процес над цим триває. А не менш важливим питанням лишається підготовка українських пілотів для F-16 і технічного персоналу для обслуговування цих машин на землі.

"Поки що у світі не так багато баз для цього, тому шукаємо можливості в різних країнах, щоб збільшити кількість наших спеціалістів", – зазначив посадовець.

Новини за темою: Олена Трегуб: Літаки F-16 підсилять ППО України, але не будуть використовуватися близько до фронту

F-16 в Україні

Напередодні президент України Володимир Зеленський підтвердив, що довгоочікувані західні винищувачі F-16 вже в Україні. Ба більше, виконують завдання для захисту держави.

До цього західні ЗМІ писали про те, що перші F-16 вже в Україні. І перших десять винищувачів F-16 прибули в Україну в останній день липня.

Також повідомлялося, що винищувачі F-16, які отримає Україна, озброять США ракетами американського виробництва та іншою передовою зброєю. 

Нагадаємо, літак F-16 – легкий багатоцільовий винищувач із США четвертого покоління. Попри досить поважний вік, адже F-16 було створено ще 48 років тому, винищувач до сьогодні залишається основою повітряних сил багатьох країн світу.

F-16 має широкий спектр ракетного та бомбового озброєння. Експерти неодноразово зазначали, що в небі над Україною цей літак може не лише змінити баланс сил у повітрі, а й вплинути на перебіг всієї війни.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP