Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Німеччина залишається найсильнішим прихильником України в Європі, – Шольц відреагував на чутки про скорочення допомоги Україні

Канцлер додав, що ФРН продовжить підтримку України, надаючи разом з G7 кредит обсягом 50 млрд євро

Олаф Шольц

Джерело: відкриті джерела

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відреагував на публікації у ЗМІ про нібито скорочення німецької допомоги для України. У публікації в соцмережі Х політик наголосив, що Берлін й надалі підтримуватиме нашу державу.

"Німеччина є і залишається найсильнішим прихильником України в Європі", – заявив він.

Водночас додав, що ФРН продовжить підтримку України, надаючи разом з G7 кредит обсягом 50 мільярдів євро, оскільки це дозволить Києву закуповувати зброю у великих масштабах. Тому, за словами політика, Україна "може на це розраховувати".

До того ж під час зустрічі з мешканцями Бремена Шольц сказав, що "вдень і вночі" думає про те, як досягти завершення війни в Україні.

"Звісно, маємо підтримувати Україну, щоб вона могла захиститися, щоб Росія не могла перемогти. Але водночас повинні думати про перспективи миру", – цитує канцлера "Укрінформ".

Олаф Шольц переконаний, що не можна допустити такого варіанту, коли росіяни після певних домовленостей перегрупуються, а потім знову нападуть на Україну. 

Політик зауважив, що мир не настане тільки тому, що Україні перестануть надавати зброю, адже в такому разі – "Україні кінець".

Новини за темою: Росія має сплатити Україні 486 млрд доларів за завдані збитки: Заява G7

Ситуація з військовою допомогою від Німеччини 

17 серпня німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung повідомило, що в оновленому проєкті бюджету Німеччини на 2025 рік збільшення розміру військової допомоги Україні не передбачено. А Берлін планує урізати бюджетні витрати, зокрема додаткове фінансування допомоги для України.

І ще нібито тепер нові заявки від Міноборони країни щодо військової допомоги Києву не затверджуватимуть на вимогу канцлера Олафа Шольца. Медіа посилалися на причини таких рішень, буцімто уряд Німеччини планує перейти до схеми великої економії.

Того ж дня речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий зауважив, що інформація про зупинення військової допомоги Україні з боку Німеччини є маніпуляцією.

Також пояснив, що у ФРН справді триває бюджетний процес, за яким Київ уважно спостерігає. Однак очікує, що бюджет затвердять у листопаді. Тож, мовляв, тоді буде відомий рівень підтримки України на наступний рік.

Спікер МЗС акцентував, що українська сторона продовжує працювати з німецькими партнерами щодо збереження та зміцнення підтримки України.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP