Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Німеччина не виганятиме з країни безробітних українців

Раніше німецькі депутати від правлячої коаліції християнських демократів закликали уряд припинити виплати безробітним українським біженцям
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У німецькому уряді відкинули ідею депортації з країни непрацевлаштованих українських переселенців. Про це інформує n-tv.

Речник Міністерства закордонних справ Німеччини зазначив, що Росія щодня атакує об'єкти по всій Україні та намагається знищити всю інфраструктуру на заході держави.

"Я не знаю, де в Україні має бути безпечне місце", – сказав посадовець.

Що передувало?

Днями в Німеччині депутати від правлячої коаліції християнських демократів закликали уряд припинити виплати безробітним українським біженцям  допомогу Bürgergeld.

З 1 січня 2024 року її розмір становить 563 євро на місяць. За їхніми словами, вони не повинні використовувати гроші платників податків для фінансування безробіття, а мають дати людям роботу. Також деякі голови міністерств внутрішніх справ різних федеральних земель назвали Bürgergeld "фундаментальною помилкою", бо вони не стимулюють українців працевлаштовуватись.

Новини за темою: Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України

Подібні ініціативи в уряді Німеччини просувають уже не перший місяць. Врешті Федеральний уряд Німеччини відхилив заклики зменшити державні виплати для українських біженців. Відповідну заяву зробив речник уряду Штеффен Гебештрайт. 

У Міністерстві праці зазначали, що за допомогою центрів зайнятості можна було б швидше вжити заходів для інтеграції біженців на ринок праці. Зараз у Німеччині приблизно 1,1 мільйона біженців з України.

Українців прийняли відповідно до так званої директиви про масовий приплив, і тому їм не потрібно було подавати прохання про притулок. Німецькі чиновники також наголосили на необхідності кращого розподілу біженців у Європі. Адже найбільше українців переїхали у Польщу, Німеччину та Чехію.

Читайте також:
Рада ЄС продовжила тимчасовий захист українським біженцям до березня 2026 року
Німеччина закликала Китай не передавати Росії товари, які можна використати для війни
У Німеччині вимагають скасувати допомогу українським біженцям, уряд відмовляється
Затримано підозрюваного у вбивстві 9-річної українки Валерії в Німеччині