Втрати орків: 4 6 8 7 2 0 (+1250)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

Не лише комфортні укриття: Уряд схвалив Концепцію безпеки закладів освіти

Особлива увага надаватиметься заходам, спрямованим на запобігання проявам фізичного та психологічного насильства
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів ухвалив Концепцію безпеки закладів освіти. Її реалізація, зокрема надасть можливість організувати навчання в очному режимі. Про це йдеться у повідомленні Міністерства освіти і науки України.

"Сьогодні у зв’язку з воєнним станом освітній процес залежить від безпекової ситуації та відбувається офлайн, онлайн або у змішаній формі. Попереду кропітка робота з відновлення емоційного стану вчителів та учнів, а також налагодження освітнього процесу. Але найголовніше, щоб навчання було безпечним, щоб кожна дитина мала доступ до якісної освіти, а кожен учитель відчував турботу та увагу", – сказав глава МОН Оксен Лісовий.

Концепція представляє комплексне стратегічне бачення створення безпечного освітнього середовища у закладах освіти та організацію в них рівних, належних і безпечних умов здобуття освіти та викладання.
Як зазначили у міністерстві, реалізація концепції надасть можливість для закладів освіти організувати очне навчання, сприятиме забезпеченню комфортного перебування в захисних спорудах закладів освіти, а також підвищить ефективність превентивних заходів щодо запобігання правопорушень в освітньому середовищі.

Особлива увага надаватиметься заходам, спрямованим на запобігання проявам фізичного та психологічного насильства, а також дотримання прав і норм інформаційної та соціальної безпеки кожного учасника освітнього процесу.

Читайте також:
На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень
Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким
Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня
Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою