Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

НАЗК внесло Yves Rocher до переліку міжнародних спонсорів війни

Компанія не тільки не бойкотує війну, але й активно розвиває бізнес в Росії
Джерело: відкриті джерела

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло французьку косметичну корпорацію Yves Rocher до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це йдеться на сайті відомства.

Підставою для внесення в цей перелік стало те, що компанія відмовилася бойкотувати війну, не рипинила свою діяльність в Росії і активно продовжує розвивати там свій бізнес.

У відомстві уточнили, що Yves Rocher, яка присутня на 5 континентах, у 80 країнах світу і налічує близько 4000 торговельних точок, у 2022 році сплатила у держбюджет Росії податків на суму 6 млн доларів. 

"Жодних заяв від Yves Rocher про скорочення своєї діяльності у росії після початку активної фази агресії та після усіх військових злочинів держави-терориста не було. Отже, продовження діяльності російського філіалу компанії “Ив Роше Восток” означає підтримку та спонсорування тероризму", - йдеться у повідомленні.

Що таке "Перелік міжнародних спонсорів війни"

Перелік міжнародних спонсорів війни - це потужний репутаційний інструмент. Справа в тому, що компанії, які є в цьому списку, вносяться до бази даних World-Check — бази даних осіб і організацій із підвищеним ризиком. Ця база використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками. Тобто інші компанії бачать, що співпраця з такими партнерами - небезпечна та ризикована.

Нагадаємо, компанія Metro Cash & Carry була внесена Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) до переліку міжнародних спонсорів війни. Крім того до списку міжнародних спонсорів війни НАЗК вже включило компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry та Bonduelle. Також сюди ж додали французьку корпорацію Auchan Holding.

Читайте також:
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт
Фонд держмайна вперше продає завод, конфіскований у російського олігарха
Росія розширює список розшуку українських політиків, він поповнився Аваковим, Гройсманом, Даніловим і не тільки
Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії