Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Налагодив фіктивне проходження служби для футболістів: На Прикарпатті підозрюють співробітника військкомату

При цьому псевдосолдати отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення
На Прикарпатті підозрюють співробітника військкомату, який налагодив протиправну схему фіктивної військової служби
Джерело: Офіс Генерального прокурора

На Івано-Франківщині командиру роти охорони обласного терцентру комплектування та соцпідтримки повідомили про підозру за фактом перевищення військовою службовою особою влади та службових повноважень. Фігурант організував фіктивне проходження служби у ввіреному йому підрозділі для семи осіб, пов’язаних із місцевим футбольним клубом. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Зазначається, що ці особи "служили" на посадах стрілків, санітарів, водіїв-електриків.

"Встановлено, що службовець дозволяв перебувати їм за межами військкомату без поважних причин, не виконувати обов’язків військової служби та використовувати час на власний розсуд", - додали в Офісі генпрокурора.

Також у відомстві розповіли, що при цьому солдати отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення – їм безпідставно нарахували майже 1,5 млн гривень.

"За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру командиру роти охорони обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом перевищення військовою службовою особою влади та службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України)", – зазначили у відомстві.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади. Також перевіряється причетність до протиправних дій інших осіб.

Крім цього, в рамках кримінального провадження буде надана правова оцінка діям псевдосолдатів, додали в Офісі генпрокурора.

Новини за темою: Робили "білі квитки" депутатам та їхнім родичам: В Одесі викрили посадовицю та співробітника РТЦК

Раніше ми писали, що правоохоронці Державного бюро розслідувань викрили в Івано-Франківську схему фіктивного зарахування на військову службу родичів очільників міста та навіть футболістів місцевого професійного клубу.

Зазначалося, що "недоторканими" стали навіть футболісти місцевого професійного клубу з Прикарпаття.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС