Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

"Найнебезпечніший дурень у світі": NYT охарактеризувала становище Путіна після вторгнення в Україну

Російський диктатор був упевнений, що зможе захопити українську столицю, але через рік був загнаний у кут
Джерело: відкриті джерела

Президент Російської Федерації став "найнебезпечнішим дурнем у світі", який не може ні перемогти Україну, ні програти, ні зупинитися. Про це пише The New York Times.

У матеріалі видання, який написав триразовий лауреат Пулітцерівської премії Томас Фрідман, ідеться про те, що в Кремлі вірили у свій план швидкого захоплення України, тож навіть не думали про підготовку плану Б. Таким чином, війна, розв'язана РФ, є найбезглуздішою в історії.

Тепер, коли запасної стратегії немає, Росія почала вдаватися до обстрілів мирних міст України, а також війни на виснаження. У такий спосіб Москва хоче зберегти контроль над захопленими територіями, що "можна продати російському народу як велику перемогу".

"План Б полягає в тому, щоб приховати, що план А зазнав невдачі. Якби ця військова операція мала назву, вона б називалася "Операція "Збережи моє обличчя". Це робить цю війну однією з найбезглуздіших у сучасності – президент однієї країни знищує цивільну інфраструктуру іншої країни, поки не буде достатнього прикриття для нього, щоб приховати той факт, що він був великим дурнем", – ідеться в колонці.

Новини за темою: Єдиний вихід для Путіна – це фізичне знищення, – експерт

За словами аналітика, Путін може закінчити війну в будь-який момент, коли сам цього захоче, однак він побоюється реакції народу, тому що зайшов занадто далеко.

Нагадаємо, раніше в ефірі UWN військовий ЗСУ Євген Карась заявив, що російського диктатора Володимира Путіна швидше за все вб’ють. Причому зроблять це "свої".

Також він зазначив, що Путін – другий після Степана Бандери, хто призвів до розквіту національної самосвідомості України.

Читайте також:
Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, - Макрон
Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян
Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові "перемоги" до свят, - Плетенчук
РФ розшукує Зеленського: Аналітики ISW пояснили задум Кремля