Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Масштабний обстріл Ізраїлю з території Лівану. Що відомо станом на зараз?

Збираємо усю відому інформацію
Обстріл Ізраїлю, 6 квітня 2023 року
Джерело: Flash90

Сьогодні вдень територія Ізраїлю була обстріляна з боку Лівану. За даними Times of Israel, всього було випущено 34 ракети, і це найбільша атака з 2006 року. Були атаковані  Тель-Авів, Хайфа, Нетанія, сирени звучали і в інших містах.

Угруповання "Хезболла" заявило, що це "відповідь на розгін віруючих в мечеті Аль-Акса".

Йдеться про мечеть в Єрусалимі, де сталися сутички між поліцією Ізраїлю та палестинцями. Ізраїльська поліція тоді заявила, що була змушена увійти до мечеті після того, як агітатори в масках зачинилися всередині з феєрверками, палицями та камінням.

AP photo

Наразі відомо, що частину випущених ракет було перехоплено системою ППО "Залізний купол". Але є влучання в житловий будинок, а також постраждалі. 

Зокрема, попередньо, внаслідок ракетного удару одна жінка отримала легкі осколкові поранення. Ще одній жінці надавалась допомога медиків, бо вона перебувала у шоковому стані.

Керівництво Ізраїлю провело оперативну нараду, на якій було обговорено подальші дії. Паралельно у повітря була піднята бойова авіація. 

Читайте також:
Україна евакуювала з Лівану 25 своїх громадян, серед яких – 11 дітей
В Ізраїлі спалахнули протести після того як з'ясувалося, що ХАМАС убив шістьох заручників
У Секторі Гази знайшли тіла шістьох ізраїльських заручників
"Хезболла" масовано атакувала Ізраїль понад трьома сотнями ракет і кількома десятками дронів: Це була відповідь на вбивство військового командира Фуада Шукра