Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Мадуро оголосили переможцем на виборах у Венесуелі

Попри заяви про порушення виборчого процесу, виборча комісія заявила про перемогу Ніколаса Мадуро на президентських виборах у країні
Ніколас Мадуро
Джерело: відкриті джерела

Виборча комісія Венесуели, попри звинувачення опозиції у порушеннях під час виборів, оголосила Ніколаса Мадуро переможцем на президентських виборах. Про це пише CNN.

Комісія заявила, що порахувала 80% голосів, в результаті чого Мадуро набрав більше ніж 51%, а його опонент Едмундо Гонсалес Уррутіа – понад 44% голосів.

Тепер Мадуро ще шість років керуватиме Венесуелою і це вже його третій термін на посаді президента. Він продовжує правління чавізму, який розпочався у 1999 році, коли країною керував Уго Чавес. Після смерті Чавеса у 2013 році Мадуро перебуває при владі у Венесуелі.

За даними CNN, у столиці Каракасі прихильники опозиції плакали і обіймалися після оголошення результатів виборів. Багато з них заявили, що в разі перемоги Мадуро вони покинуть країну. Скаржилися на жорстокі репресії та економічний колапс під час його правління.

Раніше

У неділю ввечері лідери опозиції заявили про порушення на виборах. Переймалися, що опозиція не побачить чесної боротьби, оскільки уряд Мадуро контролює всі державні установи Венесуели і був звинувачений у фальсифікації попередніх виборів, хоча він це заперечував.

Санкції проти Венесуели

Ще у 2019 році у відповідь на результати президентських виборів, які США та інші країни вважають фальсифікованими, Штати ввели санкції проти Венесуели. Вони були спрямовані на тиск на уряд президента Ніколаса Мадуро та його прихильників, а також підтримку опозиції.

Тоді ж США ввели обмеження щодо нафтогазової компанії Венесуели PDVSA, що включають заборону на експорт сирої нафти та нафтопродуктів, і заморозили її активи на суму близько 7 млрд доларів.

Теги: вибори
Читайте також:
Вибори у Венесуелі: Америка визнала переможцем опонента Мадуро
Новообраний президент Ірану склав присягу під скандування "Смерть Америці та Ізраїлю"
Роберту Мецолу переобрали президенткою Європейського парламенту
Оголошено офіційні результати виборів у Франції: Як розподілилися місця в парламенті?