Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Кулеба пояснив, чому Китай не прийме ні українську ні російську сторону

Китай переслідує винятково свої інтереси

Голова МЗС України Дмитро Кулеба у Брюсселі 4 квітня 2023 року

Джерело: UWN

В російсько-українській війні Китай не підтримає жодну сторону, а буде діяти винятково у своїх інтересах. Про це в інтерв'ю 1+1 заявив глава МЗС Дмитро Кулеба.

"Ті, хто вважає, що Китай буде стояти на боці Росії чи України - глибоко помиляються та надто поверхнево дивляться на стратегічне бачення Китаю розвитку ситуації у світі, не лише в Україні", - пояснив глава МЗС.

Кулеба розповів, що сьогодні провів важливу розмову, присвячена розвитку двосторонніх відносин між Україною та Китаєм. Йшлося про економіку і торгівлю.

"Був чіткий сигнал про те, що Китай розглядає двосторонні відносини з Україною, поза контекстом їх відносин з Росією чи наших відносин зі Штатами, чи війни. Це означає, що у Китаю є чітке розуміння, що відносини з Україною, як з незалежною європейською країною, будуть окремим напрямом зовнішньої політики Китаю", - зауважив Кулеба.

При цьому міністр пояснив, що китайці ніколи не задумувалися, кого підтримати у конфліктній ситуації. Пекін наполягає винятково на своїх інтересах.

"Вони завжди твердо, протягом тисячоліть стояли та будуть стояти виключно на позиції інтересів Китаю", - підкреслив він.

Раніше Пентагон повідомляв, що РФ закуповувала в Китаї продукцію подвійного призначення та другорядні предмети військового призначення для російських військових, зокрема стрілецьку зброю, запасні частини, навігаційне обладнання та захисне спорядження. У квітні цього року західні ЗМІ написали, що Китай посилив свою підтримку Росії у війні проти України, надаючи країні-агресору супутникові знімки для ударів по українським цілям.

При цьому українська розвідка заявила, що 90% деталей та обладнання західного виробництва імпортуються в Росію через Китай.

Нещодавно західні ЗМІ повідомили, що китайські та російські компанії розробляють ударний безпілотник, схожий на іранський БПЛА Shahed.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP